Duurzaam

De woningen in Buitengewoon Lommerrijk zijn duurzaam en daarmee toekomstbestendig in meerdere opzichten. Door de ruimte kun je het huis zo indelen dat het voor lange tijd bij jouw leven past. Daarbij hebben we diverse bouwmaatregelen getroffen die je huis vanuit duurzaam oogpunt klaarmaken voor de toekomst.

Minder onderhoud

Aan een nieuwbouwhuis heb je de eerste jaren nauwelijks onderhoud. Dit gemak is mede te danken aan de gebruikte materialen en moderne technieken. Je bespaart dus flink op de onderhoudskosten!

 

Gasloos

De woningen zijn gasloos. De traditionele cv-ketel is vervangen door een grond-water-warmtepomp. Dit systeem zorgt ervoor dat je warm water en een warme vloer hebt.

 

Duurzame materialen

Nieuwbouwwoningen zijn duurzamer, omdat ze het milieu minder belasten en minder CO2 uitstoten. Dit is onder meer te danken aan de goede isolatie en het gebruik van duurzame technieken om de woning van warmte en stroom te voorzien. De woningen worden gebouwd met duurzame bouwmaterialen. Zo werkt Heijmans bijvoorbeeld uitsluitend met verantwoord gekapt hout.

 

Vloerverwarming en -koeling

De huizen worden op de begane grond, de eerste en de eventuele tweede verdieping standaard uitgerust met vloerverwarming. Dit zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in huis en daardoor voor een aangenaam klimaat. Radiatoren zijn (op de badkamer na) bij vloerverwarming niet nodig, waardoor je de ruimte in huis optimaal kunt benutten. Bovendien is deze vorm van verwarmen gunstig voor mensen met allergieën en astma, omdat er minder sprake is van stofverplaatsing. Door in de zomer de kamerthermostaat laag te zetten zal het systeem de vloer passief ook koelen doordat er dan koud water door de verwarming gepompt wordt.

 

Laag energieverbruik

Kies je voor Buitengewoon Lommerrijk dan ben je helemaal klaar voor de toekomst. De huizen worden uitgevoerd als zogenaamde ‘nul op de meter’ woning waardoor er bij een gemiddeld gebruik van de woning een minimum of geen energie bijgevraagd zou hoeven worden (na saldering). Zo kun je met een zeker gevoel de toekomst in. Een energiezuinige woning is namelijk niet alleen goed voor het milieu, maar ook erg waardevast.

 

Voor iedereen een geborgen huis

Duurzaamheid gaat wat ons betreft verder dan het bovengenoemde. Sociale duurzaamheid vinden wij minstens zo belangrijk. Want als je je ergens fijn voelt, blijf je er langer wonen en voel je je meer verbonden met je buurt. De manier waarop Buitengewoon Lommerrijk is opgezet, stimuleert ontmoeten en samenleven. Hier tref je elkaar in de voortuin, op het speelveldje of in de straat. Jong en oud, iedereen leeft hier samen.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Ik heb interesse in: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.