Verkoopprocedure Buitengewoon Lommerrijk

In het fraaie Landgoed Driessen – aan de rand van de bebouwing richting de weilanden - gaat Buitengewoon Lommerrijk in verkoop. Opnieuw bieden we hier een heel gevarieerd aanbod aan woningen. Maar een woning kopen in Buitengewoon Lommerrijk,
hoe werkt dat?

1. ZORG ZELF VOOR EEN EIGEN FINANCIELE CHECK

Voorkom problemen achteraf! Om zeker te zijn dat je de maandlasten wilt en kunt opbrengen is het verstandig voor inschrijving bij de bank, een tussenpersoon of financiële instelling een toetsing te (laten) doen zodat je weet wat de bijbehorende maandlasten zullen zijn.  

 

2. VOORKEUREN OPGEVEN

Op de dag van de start verkoop, 15 december omtrent 12:00 uur, is via de website alle informatie over de verschillende woningen – op bouwnummerniveau – beschikbaar. Denk hierbij aan de verkooptekeningen, technische omschrijving en woonwensenlijst. Hierop kan jij jouw voorkeurs-keuze(s) baseren. Je kunt uitsluitend via de website maximaal 3 bouwnummers als voorkeur doorgeven. Jouw inschrijving is daarbij persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Per toekomstig huishouden wordt slechts één inschrijving geaccepteerd. Vanaf de start verkoop heb je ruim 2 weken de tijd om jouw voorkeuren aan ons door te geven. Bereid je daarom goed voor.

 

4. DE TOEWIJZING

Nadat de inschrijftermijn gesloten is, 4 januari 23:59 uur, vindt de loting van de woningen plaats bij de notaris. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

 

  1. Aantal kandidaten per bouwnummer
    Is er één kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen. Zijn er meerdere kandidaten voor dat bouwnummer, dan volgt een tweede beoordeling.
  2. Loting
    Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze hebben allemaal dit bouwnummer als hun eerste voorkeur aangegeven, dan zal de notaris d.m.v. loting de rangorde bepalen. Hetzelfde geldt voor degene met de tweede voorkeur en ga zo maar door. De woning wordt uiteindelijk willekeurig door de notaris bepaald. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting en transparante procedure. Over de loting zelf kan door ons, noch door de notaris, niet nader gecommuniceerd worden. 

 

4. OPTIE

De kandidaten die ingeloot zijn, worden gebeld. Je hebt – bij acceptatie van de toewijzing – direct een optie op deze woning. Dit bevestigen we door het aanmaken van een persoonlijk account. Daarbij plannen we direct een afspraak met je in voor een gesprek. Heb je helaas nog geen woning toegewezen gekregen, dan ben je reservekandidaat in de volgorde als door de notaris bepaald. Een optie op een woning geldt voor de periode van 10 werkdagen vanaf acceptatie. Binnen, bij voorkeur, de eerste 5 dagen vindt het eerste gesprek plaats waarna je nog resterende dagen (tot 10 werkdagen) hebt om tot een beslissing te komen en tot ondertekening over te gaan.

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Ik heb interesse in: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.